VOORDELEN VAN TUFFENGLAS

Mensen bleven lange tijd weg van het experimenteren met glas. Ze vreesden dat het geen aanvulling zou zijn op hun bestaande inrichting of dat het niet betrouwbaar genoeg is om veiligheid en zekerheid te bieden. Tegenwoordig zijn de tijden veranderd, en dat geldt ook voor mensen.

Moedig is het nieuwe normaal. En waarom zou het niet zijn? Met prioriteit voor veiligheid en esthetiek, wordt tegenwoordig decoratieglas gemaakt met behulp van geavanceerde technologie die in staat is om aan onze onvervulde behoeften te voldoen, net als tuffenglas!

Tuffenglas is al een tijdje het gesprek van de stad vanwege zijn sterkte, waardoor het bestand is tegen verbrijzeling in vergelijking met standaardglas. Maar zelfs als het breekt, in tegenstelling tot het laatste waar het glas in scherpe scherven wordt verbrijzeld, valt tuffen glas uiteen in onschadelijke, kubusachtige stukjes waardoor het gemakkelijk te hanteren is. Dit komt omdat deze glazen worden verwarmd tot boven 600 graden Celsius en snel worden afgekoeld om het hun aard te geven – vier tot vijf keer meer slagvastheid dan normaal gegloeid glas. Meestal aangeduid als gehard glas, heeft het in de loop der jaren een moderne naam gekregen: ‘Tuffen-glas’.

www.wingman-montage.nl